У Росії затримали ще двох чиновників оборонного відомства за звинуваченнями в корупції

Російські солдати на богослужінні в соборі в парку «Патріот» під Москвою

Слідчий комітет Росії 5 серпня повідомив, що суд у Москві відправив під варту директора підмосковного парку «Патріот» Міноборони РФ В’ячеслава Ахмедова за звинуваченням у шахрайстві.

У комітеті повідомили, що у справі також затриманий заступник начальника Департаменту інноваційного розвитку Міноборони Росії генерал-майор Володимир Шестеров, який очікує рішення суду про обрання йому запобіжного заходу.

Оголошення з’явилося після арештів кількох високопоставлених військових і чиновників Міністерства оборони Росії за звинуваченнями в корупції після того, як у травні президент РФ Володимир Путін звільнив свого близького соратника Сергія Шойгу з посади міністра оборони і замінив його колишнім першим віцепрем’єр-міністром Андрієм Бєлоусовим.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В ISW припустили подальші звільнення оборонних чиновників у РФ після відставки Шойгу і низки арештів

Ахмедова і Шестерова підозрюють у розтраті 40 мільйонів рублів (467 430 доларів), які були виділені на підмосковний парк «Патріот» і виставковий зал.

Ця новина з’явилася після повідомлень ЗМІ минулого місяця про те, що поліція обшукала офіси парку.

Парк був відкритий у 2016 році і займає понад 3500 гектарів. До нього входять військові музеї, майданчик для реконструкції історичних боїв і головний військовий собор Російської православної церкви – Храм Воскресіння Христового.

Деякі ЗМІ повідомляли, що будівництвом і розвитком парку керував заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов.

Іванов, який має звання генерал-майора, був затриманий у квітні за звинуваченням у хабарництві. Він не визнав своєї провини. Незабаром після його арешту у справі також були заарештовані двоє бізнесменів – Сергій Бородін і Олександр Фомін.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії прокоментувала арешт колишнього заступника міністра оборони Росії

У середині травня за звинуваченням у хабарництві також затримали начальника Головного управління кадрів Міноборони Росії генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова.

21 травня генерал-майора Івана Попова, колишнього командувача російською 58-ю армією, який свого часу скаржився на відсутність підтримки з боку Москви, заарештували за звинуваченням у шахрайстві. Минулого місяця його перевели під домашній арешт.

22 травня суд у Москві відправив під варту заступника начальника Генштабу РФ генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна за звинуваченням у хабарництві.

Також у травні за звинуваченням у перевищенні службових повноважень слідство затримало керівника департаменту забезпечення державного оборонного замовлення Міноборони Росії Володимира Вертелецького.

Минулого місяця російські офіційні особи підтвердили раптову смерть прямого підлеглого Іванова Магомеда Хандаєва.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Британська розвідка припустила, чому Путін замінив міністра оборони