Держдума Росії ратифікувала договір із КНДР, який передбачає «військову допомогу»

Володимир Путін і Кім Чен Ин. Пхеньян, 19 червня 2024 року

Нижня палата російського парламенту, Державна дума, 24 жовтня проголосувала за ратифікацію договору про партнерство між Росією і Північною Кореєю, повідомили державні ЗМІ РФ.

Президент Росії Володимир Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали угоду під час візиту Путіна до Пхеньяна в червні.

У жовтні Путін вніс до Державної думи законопроєкт про ратифікацію договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією і Північною Кореєю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Союзники по НАТО «консультуються» через розміщення військ Північної Кореї в Росії

У статті 4-й цієї угоди зазначається, що в разі, якщо одна із сторін зазнає збройного нападу з боку будь-якої держави або кількох держав і виявиться таким чином у стані війни, то інша сторона негайно надасть «військову й іншу допомогу всіма наявними в її розпорядженні засобами».

Договір набере чинності після того, як сторони обміняються ратифікаційними грамотами.

Росія і Північна Корея поглибили співпрацю від початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну. Нещодавно стало відомо про намір Росії залучити тисячі північнокорейських військових до війни проти України.

Північна Корея також постачає Росії артилерійські снаряди і ракети. Повідомлялося і про можливі постачання військової форми та інших видів амуніції і спорядження.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білий дім підтвердив, що Північна Корея відправила 3000 військових до Росії