У Росії заявили про атаку дронів, очевидці кажуть про удари по військових аеродромах

Місцеві пабліки пишуть про вибухи на військових аеродромах Борисоглібськ, Балтімор і Саваслейка (фото ілюстративне)

Влада кількох російських регіонів вранці 14 серпня повідомила про масовану атаку українських дронів.

Зокрема, інформація про удари безпілотників надходила з Воронезької, Нижньогородської, Орловської і Ростовської областей РФ. Місцеві пабліки пишуть про вибухи на військових аеродромах Борисоглібськ, Балтімор і Саваслейка, повідомляє «Настоящее время».

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії, де тривають бойові дії, заявив про чотири збиті ракети. Куди саме вони летіли, Олексій Смирнов не уточнив.

Губернатор Олександр Гусєв заявив, що вночі Воронезьку область з боку України атакували понад 35 безпілотників, постраждалих немає. За попередньою інформацією, внаслідок падіння уламків були пошкоджені декілька об’єктів житлової і нежитлової нерухомості, комунальної інфраструктури, транспортні засоби, додав голова регіону.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Значення операції у Курській області Росії і збій у роботі «пропагандистської машини» Кремля: аналітика

Тим часом, російські телеграм-канали писали, що під час нальоту безпілотників у Воронежі виникла пожежа. Ймовірно, удару було завдано по військовому аеродрому Балтімор на околиці міста, зазначають пабліки і публікують відео віддаленої пожежі зі звуками вибухів.

Повідомлялося також про атаку дронів і вибухи в Борисоглібську у Воронезькій області Росії, де розташований військовий аеродром. Очевидці стверджують, що він охоплений вогнем, а в одному з сіл перекритий рух транспорту.

На ранок безпілотники помітили над населеними пунктами Велетьма і Саваслейка Нижньогородської області, пише видання Astra. Дрони вдарили по авіабазі «Саваслейка», стверджують місцеві пабліки, повідомляють «про 10 прильотів».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія не може за своїм кордоном «ховати зброю», якою здійснює атаки. Ексклюзивне інтерв'ю із конгресменами США

Губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін підтвердив інформацію про наліт безпілотників. За його словами, у Кулебакському районі працює ППО і засоби радіоелектронної боротьби «для придушення атаки безпілотних літальних апаратів літакового типу».

«Вживаються всі заходи щодо мінімізації наслідків. За попередньою інформацією, на даний момент постраждалих немає», – написав голова російського регіону.

Згідно з відкритими даними, на авіабазі в Саваслейці базуються, зокрема, літаки МіГ-31, носії ракет «Кинжал», а також дислокується філія 4-го Державного центру підготовки авіаційного персоналу і військових випробувань Міноборони РФ.

Офіційного підтвердження ударів по військових аеродромах немає. Міноборони Росії обмежилося звітом, згідно з яким засобам ППО нібито вдалося знищити чотири тактичні ракети і 117 БПЛА літакового типу.

Українська сторона не коментує удару по російській території.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час