Росія вивела шість кораблів на бойове чергування в Чорному морі – ВМС

Серед них є носій крилатих ракет «Калібр»

Росія 12 липня вивела на бойове чергування в Чорному морі шість своїх кораблів, повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

За повідомленням, серед цих кораблів є один носій крилатих ракет із загальним залпом – чотири «Калібри».

«В Азовському морі – один ворожий корабель; у Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває до восьми ворожих кораблів», – йдеться у повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат раніше повідомив, що російські війська зараз застосовують крилаті ракети «Калібр» приблизно втричі менше, ніж ракети повітряного базування Х-101/Х-555.

«За даними Генштабу, розвідки, Росія має можливість виробляти близько 30 «Калібрів» за місяць. Тому 10-15 «Калібрів» за одну атаку, носіїв у Чорному морі у них достатньо, а от ракет не дуже. Скільки можуть, стільки і застосовують. Було б більше, летіло б на нас більше цього непотребу», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За даними Повітряних сил ЗСУ, 6 липня російські війська атакували Львівщину ракетами«Калібр» з акваторії Чорного моря, внаслідок чого загинули 10 людей. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

Читайте також: До 30 «Калібрів» і кілька «Іскандерів» на місяць – у ГУР розповіли, скільки ракет виробляє Росія