У РФ чоловіка, який повернувся з війни проти України, заарештували у справі про вбивство колишньої дружини

Символіка російського вторгнення в Україну, фото ілюстративне

Жовтневий районний суд російського міста Омськ заарештував Євгена Крамаренка, який повернувся з війни проти України, у справі про вбивство колишньої дружини. Про це повідомляють NGS55.RU та «Новый Омск».

За даними цих видань, увечері 20 вересня Крамаренко підстеріг 26-річну Анастасію біля будинку на вулиці Кірова, побив її та завдав кілька ударів ножем. Потім він спробував втекти на автомобілі, але незабаром його затримали.

Чоловік, як стверджується, хотів помиритися з дружиною, але між ними сталася сварка. «Він сидів і видивлявся з біноклем нашу дівчинку. Примиритися не їздять зі скотчем, перцевими балончиками та пакетом інструментів. На сходовому майданчику це все було знайдено співробітниками поліції, він ішов не миритися, а вбивати», – розповіла журналістам родичка загиблої.

Євген Крамаренко раніше служив у підрозділі спецпризначення поліції, близько року тому, пишуть ЗМІ, він повернувся з війни проти України. На суді щодо обрання запобіжного заходу чоловік визнав провину і заявив, що вбив у стані афекту.

У колишнього подружжя залишилося двоє дітей, одному з яких лише 11 місяців. Родичка стверджує, що Крамаренко погрожував не лише Анастасії, а й дітям. «Він неодноразово погрожував її вбити, погрожував підпалити дитину, він її (колишню дружину – ред.) побив, і вона написала заяву. Три місяці він переслідував її», – заявила родичка загиблої.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У РФ завербований у колонії канібал повернувся додому з війни проти України

Після початку війни в Україні в Росії почали масово вербувати ув’язнених у колоніях та відправляти їх на війну. До весни 2023 року їх наймали до угруповання ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина. Потім такі особи стали укладати контракти з підрозділом «Шторм Z», що безпосередньо підпорядковується міністерству оборони.

За понад два роки повномасштабної війни руками ветеранів так званої «СВО» (офіційна російська назва війни проти України, «спеціальна воєнна операція» – ред.) було вбито понад 100 людей. Приблизно стільки ж отримали тяжкі каліцтва. Видання «Верстка» зазначає, що в основній групі ризику знаходяться родичі та знайомі учасників вторгнення в Україну. Найпоширеніша стаття –«навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю» (стаття 111 КК РФ).