«Трагедії не сталося» – міністр енергетики РФ про пошкодження НПЗ у Москві

Нафтопереробний завод у Москві, фото 2020 року

Атака дронів на Московський нафтопереробний завод, яка сталася 2 вересня, не спричинила наслідків для споживачів, але підприємство потребує ремонту, заявив міністр енергетики РФ Сергій Цивільов на Східному економічному форумі.

«Ніякої трагедії з точки зору жителів, споживачів не сталося. Це проблема, звичайно, для нас, тому що це треба все відновити, це додаткові ремонти. Але споживач цього нічого не відчує», – цитує чиновника офіційна російська агенція ТАСС.

У Росії, твердить Цивільов, є можливість швидко «перекидати» нафтопродукти до того регіону, де з якихось причин виникає дефіцит. «Ми вибудовуємо таку логістику, що коли в тому чи іншому регіоні зменшується обсяг виробництва нафтопродуктів, це все покривається за рахунок інших заводів», – заявив міністр.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дрони атакували кілька об’єктів у РФ. На НПЗ в Москві гасять пожежу

На Московському НПЗ 2 вересня після атаки дронів виникла пожежа. Мер Москви Сергій Собянін тоді заявив, що загоряння сталося в «окремо розміщеному технічному приміщенні». Агентство Reuters із посиланням на джерела повідомило, що через удар безпілотників по НПЗ припинила роботу установка, на яку припадає близько половини потужності заводу. На ремонт установки, за оцінками співрозмовників агентства, потрібно п’ять-шість днів.