У РФ завербований у колонії канібал повернувся додому з війни проти України

Дмитро Малишев перебував у складі підрозділу «Шторм Z»

Засуджений за вбивство та канібалізм Дмитро Малишев, який завербувався на війну в Україні, повернувся до рідного села Рахінка у Волгоградській області, повідомив голова поселення Федір Кадовба виданню v1.ru.

За словами чиновника, Малишев уже повертався через поранення на початку року, але потім знову пішов на війну. Як стверджує чиновник, в особистій розмові Малишев сказав йому, що має намір невдовзі знову вирушити на фронт, повідомляє Кавказ.Реалії.

У 2015 році Малишев отримав 25 років за ґратами за статтями про канібалізм, убивство двох людей з особливою жорстокістю в складі злочинної групи, бандитизм, розкрадання та незаконний обіг зброї, приготування до вбивства поліцейських та розбій. Про його злочинну діяльність стало відомо після затримання у найгучнішій справі: він убив знайомого громадянина Таджикистану, а потім вирізав і з’їв його серце. Все, що сталося, він сам документував на відео, мотиви канібала поліція так і не встановила, розповідали місцеві ЗМІ.

Малишев мав залишатися в колонії до 2040 року. Проте вже у травні 2024 року він сфотографувався на війні в Україні з не менш відомим земляком, засудженим із міста Волзький Олександром Масленниковим, який убив та розчленував двох дівчат. Вони разом уклали контракт із міністерством оборони в жовтні 2023 року та вирушили на війну у складі підрозділу «Шторм Z», розповідав Малишев журналістам.

Масленников був засуджений до 23 років за подвійне вбивство. У 2017 році, вийшовши з колонії, де він відбував попередній термін за зґвалтування, грабіж та розбій, він приїхав до Волзького та в караоке-клубі познайомився з двома дівчатами. Масленников запросив їх до себе на орендовану квартиру, де зарізав і розчленував.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Або служити, або в катівню»: як вербують до армії РФ в окупації

На війну проти України з перших місяців після російського вторгнення почали вербувати ув’язнених, у тому числі засуджених за вбивства та інші тяжкі злочини. Спочатку цим займалося угруповання ПВК «Вагнер», а потім безпосередньо міністерство оборони. Згодом Держдума ухвалила закони, які офіційно дозволяють вербування ув’язнених та обумовлюють умови їх звільнення.

За відкритими джерелами вдалося встановити імена вже понад 10 тисяч ув’язнених, які, ймовірно, загинули на війні проти України. Відомі десятки випадків, коли колишні в’язні, які повернулися з війни, чинили нові тяжкі злочини.