РФ витратить понад 118 мільйонів доларів на антидроновий захист аеропортів

RUSSIA -- An EgyptAir airline passenger plane is parked at Domodedovo airport in Moscow, April 12, 2018

Російська влада витратить на захист аеропортів від нальотів безпілотників не менш як 11 мільярдів рублів (це понад 118 мільйонів доларів). Антидроновий захист з’явиться в 31 одному великому аеропорту до 2028 року. Йдеться як про федеральні, так і про приватні об’єкти.

Про суму та терміни у середу повідомило видання «Ведомости» з посиланням на оновлену версію проєкту «Розвиток інфраструктури, забезпечення безпеки та формування спеціалізованої системи сертифікації безпілотних авіаційних систем». Проєкт був доопрацьований після доручення прем’єр-міністра Михайла Мішустіна на сесії з питань національних проєктів 14 серпня.

Війна Росії з Україною, що триває третій рік, стала безпрецедентним збройним конфліктом за масштабами застосування безпілотників як на полі бою, так і для ударів по об’єктах за лінією фронту. Практично щодня влада Росії звітує про збиті українські дрони. Вони долітають у тому числі до Москви та області, за кожної такої загрози столичні аеропорти припиняють приймання та відправлення рейсів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: у Татарстані тимчасово не працюють два аеропорти, є повідомлення про загрозу БПЛА

Також зафіксовані випадки пошкодження та знищення складів із боєприпасами та інших військових об’єктів на території Росії внаслідок нальотів БПЛА.

Росія активно застосовує для ударів по Україні іранські безпілотники «Шахед», але відстає в питанні виробництва та впровадження власних БПЛА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії після удару ЗСУ масштабні вибухи: що відомо про склад боєприпасів у Торопці