Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: вночі збили 28 «Шахедів» і чотири ракети Х-59/69


За повідомленням, ще чотири дрони були «локаційно втрачені» у кількох регіонах України
За повідомленням, ще чотири дрони були «локаційно втрачені» у кількох регіонах України

Українські військові в ніч на 25 вересня збили 28 із 32 ударних безпілотників «Шахед», якими Росія атакувала Україну, і чотири керованих авіаційних ракети Х-59/69, повідомили Повітряні сили ЗСУ. За повідомленням, ще чотири дрони були «локаційно втрачені» у кількох регіонах України.

«У ніч на 25 вересня 2024 року російські окупанти атакували Харківщину зенітною керованою ракетою С-300 і трьома ракетами невстановленого типу, Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору з акваторії Чорного моря, а також 32-ма ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ)», – повідомили в Повітряних силах.

За повідомленням, протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській і Херсонській областях.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG