У «Резерв+» вже зареєстрували 4 тисячі заявок на приєднання до Сил оборони – Міноборони

Кількість заявок від охочих приєднатися до Сил оборони, поданих через застосунок «Резерв+», зросла до 4 тисяч

Кількість заявок від охочих приєднатися до Сил оборони, поданих через застосунок «Резерв+», зросла до 4 тисяч, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За її словами, найбільше заявок подають на управління БпЛА, у розвідку та на штабні посади.

«Людина заходить у «Резерв+», авторизується, відкриває вкладку «Вакансії». А далі просто гортає пропозиції і періодично відповідає, відгукується на запитання: який напрямок її цікавить? Це може бути артилерія, штабна робота, безпілотні літальні апарати, логістика, медіа тощо - у чому людина розбирається найкраще. Система пропонує варіанти посад, які підходять більше», – пояснила Черногоренко.

Вона зауважила, що 5% заявок надходить від жінок.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У застосунку «Резерв+» запустили сервіс рекрутингу до ЗСУ – Міноборони

Раніше у Міноборони анонсували, що у жовтні у застосунку «Резерв+» почне працювати сервіс рекрутингу – в доступі будуть актуальні вакансії у військових частинах. Як зауважили в Міноборони, будуть доступні як бойові, так і небойові позиції.

Також нещодавно на порталі цифрових послуг «Дія» зʼявилася можливість долучитися до підрозділів БПЛА без відвідування Територіального центру комплектування.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+». Понад три мільйони українців змогли оновити дані і згенерувати військовий електронний документ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Модель цифрової реформи ВЛК напрацьована і надана уряду – заступниця міністра оборони