Олімпіада-2024: у медальному заліку Україна – 18-та. Результати 10-го дня

Ковтун виграв сьому нагороду України на Іграх-2024

У 10-й змагальний день Україна виборола срібну нагороду в спортивній гімнастиці. Ілля Ковтун, який двічі зупинявся за крок від медалі, став срібним призером у паралельних брусах.

Це сьома нагорода України й тепер «синьо-жовті» посідаються 18-те місце в командному заліку.

БІЛЬШЕ

Як Україна виступила в інших видах?

Веслувальний слалом. Припинила свою участь на Іграх єдина представниця України у веслувальному слалому – Вікторія Ус. У чвертьфіналі українка фінішувала останньою. Але судді дискваліфікували результат британки Мелорі Франклін. Тож Ус стала третьою, пропустивши вперед бразилійку Аню Сатілі, яка кілька разів грубо блокувала проїзд українці.

Стрибки у воду. Софія Лискун не пробилася до півфіналу у стрибках з 10-метрової вишки. За підсумком кваліфікації українка набрала 253.10 бала та посіла 25-те місце, не пройшовши до півфіналу.

Для Коростильова фінал Олімпіади-2024 був другим у кар'єрі. На попередніх Іграх у Токіо він зупинився за крок від нагороди — став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м

Кульова стрільба. Павло Коростильов не зміг вибороти нагороду у стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів. Завершив змагання на п’ятому місці.

За результатами двох кваліфікаційних раундів – точність та швидкість – Коростильов був третім. У фіналі спортсмени мали відстріляти по п’яти мішенях за чотири секунди Українець у першому раунді був на п’ятій позиції, адже за три серії пострілів влучив у 10 з 15 мішеней. У раунді на вибування Коростильову вдалося піднятися на друге місце, маючи у своєму активі 14 очок. Але вже в наступному раунді українець влучив лише у дві з п’яти мішеней і завершив виступи. Олімпійським чемпіоном став Лі Юехун з Китаю, срібна нагорода у корейця Чо Йон Дже, а «бронза» – у Ван Шіньджіє з Китаю.

Легка атлетика. Анна Рижикова з особистим рекордом сезону – 54.95 секунд – фінішувала другою у втішному забігу і пробилася до півфіналу з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Інша українка – Вікторія Ткачук – не змогла відібратися. Так само Олександр Погорілко у забігу на 400 метрів не виборов «путівку» далі, адже у своєму втішному забігу був третім.

Тетяна Сова на дебютній Олімпіаді не пробилася до медальних зустрічей

Вільна боротьба. Українська борчиня Тетяна Сова, яка виступає у ваговій категорії до 68 кг, в 1/8 фіналу поступилася представниці Індії Ніші Ніші з рахунком 4:6. Попри поразку Сова ще мала шанс вийти у втішні сутички та спробувати поборотися за вихід у медальні зустрічі, але для цього Ніші Ніші мала вийти у фінал. Але індійська борчиня зазнала травми у наступному раунді проти Пак Сол Гум з КНДР і програла зустріч.

Усі нагороди України на Олімпіаді-2024:

  • «золото» Ярослави Магучіх (стрибки у висоту),
  • «золото» українських шпажисток (командний турнір),
  • «срібло» Сергія Куліша (кульова стрільба),
  • «срібло» Ілля Ковтун (спортивна гімнастика),
  • «бронза» Ольги Харлан (фехтування),
  • «бронза» Ірини Геращено (стрибки у висоту),
  • «бронза» Михайла Кохана (метання молота).
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Олімпіада-2024: Ілля Ковтун – срібний призер зі спортивної гімнастики