Після ракетного удару по Вільнянську 10 людей перебувають у лікарнях – влада

Наслідки російського ракетного удару по Вільнянську. Запорізька область, Україна, 29 червня 2024 року

До медзакладів Запорізької області шпиталізовано 10 постраждалих внаслідок удару військ РФ по Вільнянську 29 червня. П’ятеро з них — діти, розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Запорізької ОВА Марина Воловик.

«На сьогодні до закладів охорони здоров’я було госпіталізовано 19 постраждалих, з них — 5 дітей. На сьогодні 3 людини знаходяться у важкому стані, в тому числі одна дитина. І на жаль, одну дитину не змогли врятувати, попри професійні дії наших медичних працівників. Вона померла в кареті лікарні екстреної медичної допомоги. Всім постраждалим налається необхідна медична допомога. Вони знаходяться під спостереженням», — повідомила вона.

Усі постраждалі діти мають мінно-вибухові травми різного ступеня тяжкості.


«Дівчина без місяця 15 років знаходиться у відділенні реанімації. Поступила до нас з відкритою черепно-мозковою травмою. Всі діти звернулись з мінно-вибуховими травмами. Це дівчинка найбільш важка. Була прооперована. Уламок пройшов через ліву скроню через ліву півкулю і застряг у задній черевній ямці. Була проведена нейрохірургічна операція. Знаходиться у реанімації, у неї протезується дихання, кровообіг. Стан важкий загрозливий для життя», – розповів директор Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

Ще троє дітей перебувають у відділенні хірургії та одна дитина з уламковим ураженням ноги та відкритим переломом — у ортопедо-травматичному відділенні однієї з запорізьких лікарень. Як повідомили у лікарні, з постраждалим дітьми наразі працюють психологи.

Російські війська завдали удару по Вільнянську 29 червня. Раніше було відомо про сімох загиблих і 31 травмованого.

Вчора вечері рятувальники зазначили, що ліквідували загоряння будівель та автівок на місці ударів окупантів.

30 червня в Запорізькій області України оголошено жалобу за загиблими внаслідок удару по Вільнянську. Про це повідомив у неділю вранці голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Замкнуте коло НАТО: як хибні висновки затягують війну