Ракетний удар по Україні: у поліції кажуть про 42 загиблих і 190 поранених

Рятувальники несуть тіло людини, знайдене під завалами на місці ураження житлового будинку внаслідок російського ракетного удару у Києві, Україна, 9 липня 2024 року

Внаслідок російського ракетного обстрілу України 8 липня загинули 42 людей, серед них четверо дітей, рятувальна операція триває, йдеться в повідомленні Національної поліції.

«Вчора (8 липня – ред.) однією з цілей російської армії став дитячий медичний заклад «Охматдит», де проходили лікування діти з усієї України. Внаслідок атаки російських військових загинули двоє дорослих: лікар і відвідувач медзакладу, ще 30 травмовані, з них 10 дітей. До ліквідації наслідків на місці обстрілу було задіяно понад 700 поліцейських, зокрема працівники Шевченківського управління поліції, кінологи, спецпризначенці полків № 1 та № 2, патрульні поліцейські, слідчі, оперативники, які разом із рятувальниками, нацгвардійцями та жителями міста розбирали завали, рятували людей, а також та правоохоронці документували злочин держави-агресора», – кажуть правоохоронці.

Крім того, за даними Нацполіції, у Шевченківському районі Києва сили РФ влучили у житловий багатоквартирний будинок, під’їзд будинку повністю зруйнований. Під завалами загинули 12 жителів, серед них четверо дітей віком від 8 до 14 років, ще 25 людей травмовані.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по лікарні «Охматдит». Київ, Дніпро, Кривий Ріг... Все, що відомо про наслідки ракетної атаки РФ (фото)

«У Дніпровському районі столиці внаслідок ракетного удару по медичному центру вбиті дев’ятеро людей та восьмеро поранені», – зазначили у відомстві

Крім того, «від атак РФ потерпали і Дніпро та Кривий Ріг – підприємства, багатоповерховий житловий будинок та будівля СТО: 11 осіб загинули та 69 отримали поранення».

«У Дніпрі руйнувань зазнала багатоповерхівка та станція техобслуговування автомобілів. Для документування злочинів Росії, розбору завалів та допомоги людям на місці працювали понад 200 поліцейських», – розповіли у Нацполіції.

Загалом за минулу добу через масований обстріл РФ травмовані 190 людей, пошкоджені 323 об’єкти, підсумували у відомстві.

Your browser doesn’t support HTML5

«Охматдит»: емоції та свідчення очевидців атаки РФ на дитячу лікарню. Кадри з місця удару

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Також через російську атаку був пошкоджений медцентр у Дніпровському районі. У житловому будинку на Сирці (Шевченківський район) був повністю знищений один підʼїзд, під завалами перебували люди.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: унаслідок чергового обстрілу Херсона поранено чоловіка