Гуменюк розповіла подробиці удару сил РФ по заводу на Одещині

Вранці 30 жовтня сили РФ атакували судноремонтний завод в Одеській області, ймовірно, трьома ракетами «Іскандер-М», повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк

Вранці 30 жовтня сили РФ атакували судноремонтний завод в Одеській області, ймовірно, трьома ракетами «Іскандер-М», повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«У цьому випадку фахівці сходяться все ж на тому, що дійсно була застосована балістична зброя і по балістичній траєкторії. Імовірніше за все три ракети «Іскандер-М» влучили по території судноремонтного заводу і поруч», – сказала Гуменюк.

Речниця зазначила, що внаслідок атаки зазнала руйнувань адміністративна будівля на території заводу. Пошкоджено також техніку спеціалізовану відповідно до профілю підприємства, додала Гуменюк.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Берислав знеструмлений через російський обстріл – Прокудін

«Ми говоримо про те, що ворогу не дає спокою активність приморського регіону», – наголосила вона.

Зранку в понеділок, 30 жовтня, російські військові завдали ракетного удару по судноремонтному заводу в Одеській області, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Внаслідок атаки сил РФ спалахнула пожежа, яку вдалось оперативно загасити – було пошкоджено адміністративну будівлю та техніку підприємства.

«Постраждали двоє людей. Чоловіка 1961 р.н. та жінку 1966 р.н. у стані середньої тяжкості доставили до лікарні. Їм надається вся необхідна медична допомога», – додав голова ОВА.

Російські військові регулярно атакують регіони України з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час