Прокуратура повідомляє про поранену через обстріл Сумщини

Ілюстраційне фото. Наслідки росіських обстрілів Сумщини, серпень 2024 року

Російські війська обстріляли житловий сектор у місті Дружба в Сумській області, повідомляє обласна прокуратура 21 серпня.

За даними відомства, армія РФ обстріляла місто в Шосткинському районі з артилерії близько 13 години в середу, «застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни».

«Унаслідок атаки окупантів 49-річна жінка отримала поранення, її госпіталізовано. Пошкоджено щонайменше 8 домогосподарств», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, триває документування наслідків обстрілів.

Внаслідок російських обстрілів напередодні в Сумській області одна людина загинула, ще двоє зазнали поранень.

Читайте також: Російські війська обстрілюють Херсонську міську громаду, є поранені та загибла – влада

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил. До цього Сумська область регулярно зазнавала російських атак, однак зараз посилились авіаудари.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські війська вдарили по селищу на Харківщині, троє людей під завалами – ОВА