Прокуратура: суд взяв очільницю МСЕК Хмельниччини під варту із заставою в 500 млн гривень

На клопотання прокурорів Печерський районний суд Києва взяв підозрювану під варту з правом виходу під заставу

Суд у Києві 7 жовтня обрав запобіжний захід очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи – про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За повідомленням, на клопотання прокурорів Печерський районний суд Києва взяв підозрювану під варту з правом виходу під заставу.

«Підозрювану взято під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні», – заявляє ОГП.

Очільниці МСЕК повідомили про підозру в незаконному збагаченні.

Раніше стало відомо, що державне бюро розслідувань підозрює керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах, повідомила пресслужба ДБР 4 жовтня.

Читайте також: «Заробили понад 40 мільйонів гривень»: ОГП каже про викриття схеми з ухилення від мобілізації

Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області, зазначили правоохоронці.

Розпочато кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка від фракції «Слуга народу», «член депутатських груп «Медицина Хмельниччини», «Єдність», «член постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, освіти, науки, культури, релігії, молоді та спорту» Тетяна Крупа. Її публічних коментарів щодо справи наразі немає.

У жовтні 2023 року Державне бюро розслідувань повідомило про розслідування 260 кримінальних проваджень, пов’язаних із роботою терцентрів комплектування і військово-лікарських комісій.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР підозрює колишнього нардепа регіонала Макеєнка в ухиленні від сплати податків