Повітряні сили: вночі збили 61 запущений РФ дрон і одну керовану авіаційну ракету

За даними військових, дев’ять російських безпілотників – локаційно втрачені у кількох регіонах України внаслідок «активної протидії Сил оборони» (фото ілюстративне)

Українські військові в ніч на 20 вересня збили 61 запущений Росією ударний безпілотник і одну керовану авіаційну ракету Х-59, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«У ніч на 20 вересня 2024 року російські окупанти атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину – керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також 70-ма ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ – РФ)», – йдеться в повідомленні.

За даними військових, дев’ять російських безпілотників – локаційно втрачені у кількох регіонах України внаслідок «активної протидії Сил оборони».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через російські обстріли y трьох областях загинули четверо людей, ще 20 поранені – влада

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській і Херсонській областях, йдеться в повідомленні.

Повітряні сили ЗСУ вночі повідомляли про рух груп «Шахедів» у низці областей України.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час