Повітряні сили повідомили, чим РФ атакувала Україну вночі

Зокрема, дві крилаті ракети «Калібр» були запущені з малого ракетного корабля з Азовського моря (фото ілюстративне)

Українські військові в ніч на 25 серпня збили всі чотири ракети і один безпілотник, запущені Росією, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

«Уночі 25 серпня 2023 року противник завдав удару ракетами повітряного і морського базування з акваторій Чорного й Азовського морів. У напрямку південних областей із літаків Су-34 було випущено дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря і дві крилаті ракети «Калібр» із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також зафіксовано пуск одного ударного БпЛА типу «Шахед» з напрямку Приморсько-Ахтарськ», – йдеться в повідомленні.

За даними військових, ракети збили в межах Одеської області, ударний БпЛА – у Дніпропетровській області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Війна прийде у саму Росію»: Данілов розповів про події у Криму і відповів на закиди про «повільність» наступу ЗСУ

Тим часом, Сили оборони півдня повідомили, що Одещину російські війська вночі атакували двічі.

«Майже опівночі із застосуванням тактичної авіації над Чорним морем випустили дві ракети, імовірно Х-35/Х-59 в напрямку одного з портів. Сили протиповітряної оборони знищили ракети над морем. За кілька годин відбулася друга атака. Цього разу з акваторії Азовського моря ворог спрямував дві ракети типу «Калібр» в бік обласного центру. І тут сили протиповітряної оборони впорались відмінно: обидві ракети знищено», – йдеться в повідомленні.

Про наслідки від падіння уламків наразі не повідомляли.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Буданов розповів, скільки літаків Ту-22М3 залишилося в Росії

Раніше сьогодні Генштаб ЗСУ без подробиць повідомив про черговий удар Росії по Україні.

Російські військові регулярно обстрілюють території України, які є в досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії та РСЗВ, – в тому числі і цивільні обʼєкти. Попри наявність доказів, Москва стверджує, що ціллю цих ударів є лише військова інфраструктура України.

20 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Росія застосувала проти України понад шість тисяч ракет і три тисячі дронів. «Абсолютна більшість із них – по цивільних, а не військових об’єктах», – заявив Зеленський.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час