Повітряні сили повідомили про запуск Росією «Кинджалів», в Україні тривога

Російського МіГ-31К є носієм «Кинджалів»

Повітряні сили Збройних сил України повідомили про ракетну небезпеку через зліт російського МіГ-31К на всій території України, в усіх областях оголошена повітряна тривога.

Цей літак є потенційним носієм «Кинджалів», і Повітряні сили повідомили про запуск цих ракет по Україні.

«Ракета кинджал курс на Хмельниччину… Ракета «Кинджал» – повторний пуск», – йдеться в повідомленні.

За деякий час у Повітряних силах оголосили про відбій загрози, проте вже через декілька хвилин (о 10:48) знову повідомили про повітряну тривогу і нові запуски Росією «Кинджалів».

«Ракетна небезпека по всій території України по МіГ-31К. «Кинджал», курс – на захід. Повторний пуск «Кинджала». Курс – Житомир. Ще два «Кинджали» – на Хмельничину», – йдеться в повідомленні.

Об 11:17 оголосили про відбій загрози, але вже об 11:36 Повітряні сили знову попередили про ракетну небезпеку через черговий зліт російського МіГ-31К.

Упродовж ночі й зранку 26 вересня більшість областей України зазнали атак із повітря з використанням російських безпілотників «Шахед».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Центр Івано-Франківська залишився без світла через удар дронів – обленерго

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська в ніч на 26 вересня випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу Shahed, 66 із них збили, ще вісім безпілотників були локаційно втрачені в кількох регіонах України, один – повернувся у Росію, ще один залишався в повітряному просторі України.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях, додали в ЗСУ.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час