В Україну повернули тіла 501 загиблого військового – Координаційний штаб

В Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 501 полеглого військовослужбовця

В Україну повернули тіла 501 загиблого військовослужбовця, йдеться в повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

«Репатрійовано 382 тіла воїнів, які загинули на Авдіївському напрямку, 56 – з Бахмутського, 45 – з Мар’їнського, шість – з Вугледарського, чотири – із Запорізького, а також сім тіл із Луганського напрямку. Також було повернуто одне тіло з моргу на території РФ», – повідомили у штабі.

За даними відомства, «це стало можливим завдяки зусиллям Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Об’єднаного центру СБУ, МВС України, Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представників Збройних сил України та інших структур сектору безпеки та оборони України».

«Тіла оборонців будуть перевезені до відповідних державних установ для ідентифікації правоохоронними органами та судово-медичними експертами. Після цього загиблих передадуть родинам для гідного поховання», – зазначили у штабі.

Раніше, 2 серпня, в Україну повернули тіла 250 загиблих українських військових.

На початку березня 2024 року омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що в Україні вдалося ідентифікувати понад 2800 тіл і фрагментів тіл військових. Невідомо, скільки тіл залишаються неідентифікованими.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.