На Полтавщині через удар дронів без світла залишилися 20 населених пунктів – влада

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що вночі російські війська атакували Україну 81 ударним безпілотником «Шахед» і чотирма ракетами

На Полтавщині через нічний російський удар безпілотниками без світла залишилися 20 населених пунктів, повідомив голова обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

«Вночі ворог атакував Полтавщину БпЛА. У Миргородському районі могли чути звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона. Уламки ворожого БпЛА пошкодили кілька приватних будинків. На щастя, постраждалих немає», – написав Пронін у телеграмі.

«Уламками також пошкоджено енергетичну інфраструктуру на Полтавщині, в результаті чого без світла залишилися 20 населених пунктів. Задіяні усі відповідні служби для ліквідації наслідків. Ситуація на контролі», – додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили повідомили про знешкодження вночі 79 з 81 «Шахеда»

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що вночі російські війська атакували Україну 81 ударним безпілотником «Шахед» і чотирма ракетами.

Основним напрямком удару, за повідомленням Повітряних сил, були північ і центр України.

Сили ППО збили 66 дронів, ще 13 – були «локаційно втрачені в кількох регіонах України».

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час