Польща підписала угоду зі США про поставку 96 ударних гелікоптерів Apache

У серпні 2023 року США схвалили продаж Польщі 96 вертольотів AH-64E Apache і супутнього обладнання на суму близько 12 мільярдів доларів

Польща 13 серпня підписала зі США контракт на купівлю 96 ударних вертольотів AH-64E Apache у рамках оновлення військового потенціалу країни. Про це оголосив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш.

У серпні 2023 року США схвалили продаж Польщі 96 вертольотів AH-64E Apache і супутнього обладнання на суму близько 12 мільярдів доларів.

Угодою передбачено постачання логістичного пакету. Йдеться про обладнання для обслуговування вертольотів, технічну підтримку, пакет навчальних засобів, а також боєприпаси і запчастини.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безпека на кордоні та в повітряному просторі: Збройні сили Польщі оголосили дві військові операції 

Польща прискорила модернізацію своїх збройних сил після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році.

Згадана угода є останньою в серії контрактів, підписаних Польщею зі США. 9 серпня Варшава оголосила про угоду зі США про закупівлю сотень ракет класу «повітря-повітря» AIM-120C AMRAAM. 12 серпня Польща підписала контракт на виготовлення 48 пускових установок для американських ЗРК Patriot.

Раніше Польща, Литва, Латвія й Естонія закликали Європейський союз побудувати лінію оборони вздовж кордону блоку з Росією та Білоруссю, щоб захистити ЄС від військових загроз та інших шкідливих дій з боку Москви.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Польщі ухвалили законопроєкт, що дозволяє застосування зброї на кордоні з Білоруссю