Угода України та Польщі про гарантії безпеки «незабаром буде готова» – депутат

Угода України та Польщі про гарантії безпеки «незабаром буде готова»

Угода України та Польщі про гарантії безпеки «незабаром буде готова». Робота над безпековою угодою» «прискорюється», повідомив польський депутат і голова ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль в інтерв’ю PAP.

«Зараз прискорюється робота над безпековою угодою між нашими країнами. Незабаром вона буде готова, але ця угода з нашого погляду буде лише доповненням, такою собі вишенькою на торті. Адже весь процес військової підтримки України триває вже понад два роки, і, без сумніву, Польща була першою у цьому процесі», – зазначив він.

Польський депутат додав, що «зараз найбільший виклик – це захист українських міст»​, а також «дати надію солдатам на передовій, що вони отримають підтримку, і дати Україні можливість реальної оборони».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Безпекова угода між Україною та США – це краще, ніж було, та не гарантія безпеки»: аналізує Курт Волкер

«Реальна оборона – це також (можливість) завдання ударів по стратегічних військових об'єктах на території Росії», – сказав Коваль.

На його думку, Польща може відіграти «ключову роль» у відновленні України.

За даними Офісу президента, станом на кінець травня Україна підписала безпекових угод, у яких зафіксовано понад 23 мільярди доларів військової та фінансової підтримки.

Загалом Київ уже підписав 17 безпекових угод у межах декларації про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі в липні 2023 року країнами «Групи семи».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна готує підписання безпекових угод ще з 10 країнами – Зеленський