Російські війська за 7 кілометрів від Покровська, у місті на 80% пошкоджена інфраструктура – МВА

Наслідки російської ракетної атаки на Покровськ. Донецька область, Україна, 24 червня 2024 року

У місті Покровськ Донецької області через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури, розповів начальник міської військової адміністрації Сергій Добряк в етері телемарафону 4 жовтня.

За даними місцевої влади, Російські військові перебувають за 7 кілометрів від околиць міста. Попри це, у Покровську залишаються 13 тисяч людей, з них 94 дитини.

«Тільки вчора було два обстріли. Це шість КАБів. О 10:30 гатили по центру міста, на жаль, у нас чотири поранених – два за перший обстріл. І о 23:00 також було три КАБи і також були поранені. Це цивільна інфраструктура, як завжди, критична інфраструктура, вже майже її немає. Там майже на 80% пошкоджена або зруйнована. Ворог залишає нас без світла, без води, без газу. Тобто, скажемо так, готують нас до зими», – розповів начальник МВА.

Добряк зазначив, що евакуація триває. Зокрема ще півтора місяці тому у Покровську було 48 тисяч людей і майже 5900 дітей.

Обійми, сльози та непрості історії. Люди залишають Покровськ через наближення військових РФ (фоторепортаж)

Влада Донеччини неодноразово заявляла, що на території області не залишилося безпечних місць, тому закликала до евакуації. На початку вересня через наступ сил РФ і з міркувань безпеки «Укрзалізниця» скасувала відправлення евакуаційного поїзда з Покровська, тепер початковою точкою його маршруту є Павлоград Дніпропетровської області, розташований більш як за 100 кілометрів від Покровська. Доступною залишається евакуація автотранспортом, зокрема, автобусами.

Упродовж останнього місяця лінія фронту в Донецькій області стрімко наблизилася до Покровська, який у перші два роки повномасштабної війни був глибоким тилом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: наступ сил РФ досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні»