Війська РФ обстріляли Покровськ з артилерії, загинуло двоє людей – прокуратура

Наслідки російських обстрілів у Покровську на Донеччині, Україна, 24 червня 2024 року. Фото ілюстративне

Російські військові 24 вересня попередньо з артилерії обстріляли місто Покровськ на Донеччині. Унаслідок атаки двоє людей загинуло, повідомив Офіс головного прокурора.

«Внаслідок влучання по приватному сектору від отриманих травм, несумісних з життям, загинули двоє чоловіків 33 та 34 років. На момент обстрілу вони перебували поблизу домоволодіння. Також пошкоджено житлові будинки та автомобілі», – кажуть у прокуратурі.

Влада Донеччини неодноразово заявляла, що на території області не залишилося безпечних місць, тому закликала до евакуації. На початку вересня через наступ сил РФ і з міркувань безпеки «Укрзалізниця» скасувала відправлення евакуаційного поїзда з Покровська, тепер початковою точкою його маршруту є Павлоград Дніпропетровської області, розташований більш як за 100 кілометрів від Покровська. Доступною залишається евакуація автотранспортом, зокрема, автобусами.

Життя у прифронтовому Покровську: обстріли армії РФ не вщухають, вулиці порожніють, евакуація триває (фоторепортаж)

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Урбіцид на Донбасі: навіщо Росія стирає на порох міста сходу?