ВМС: Росія будує уніфіковані пускові установки для «Калібрів» і «Оніксів»

Сили РФ будують уніфіковані пускові установки для «Калібрів» та «Оніксів», розповів Дмитро Плетенчук

Сили РФ будують уніфіковані пускові установки для «Калібрів» та «Оніксів», розповів в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Калібри» залишаються небезпечною зброєю із бойовою частиною вагою 450 кг, однак процент збиття цих ракет є високим. За інформацією військових, росіяни врахували цей досвід і будують уніфіковані шахти для пусків – і для «Калібрів», і для «Оніксів», – розповів він.

Плетенчук наголосив, що сили РФ застосовують «Калібри» з метою перевантаження ППО під час комбінованих ракетно-дронових атак, але «пріоритет на ураження цілей зараз мають інші типи ракетного озброєння».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Є висока ймовірність» – Плетенчук про знищення ще одного російського корабля «Циклон»

Він також розповів, що наразі у Чорному та Азовському морях уже кілька днів не спостерігаються носії крилатих ракет.

«При цьому у Чорному морі кораблі росіян відсутні, в Азовському - зафіксовані три мінні тральники й один ракетний катер, який не може заподіяти шкоди зі своєї локації», – наголосив Плетенчук.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На Київщині сили ППО збили два російських «Калібри» – Олещук