На засіданні Ставки обговорювалася комплексна підготовка до зими – Зеленський

На засіданні, серед іншого, обговорювалися усі рівні захисту енергетичної інфраструктури

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача обговорювалася комплексна підготовка до зими.

«Енергетична Ставка. Комплексна підготовка до зими. Доповіді всіх, хто задіяний у процесі: Нафтогазу, Укренерго, міністерств енергетики, внутрішніх справ, розвитку громад та територій, Повітряних сил, обласних військових адміністрацій», – написав він у телеграмі.

За його словами, на засіданні обговорювалися усі рівні захисту енергетичної інфраструктури: інженерний, засобами РЕБ та силами ППО. Також учасники Ставки ухвалили рішення щодо посилення ППО в прикордонних і прифронтових регіонах.

Міністерство внутрішніх справ представило план заходів реагування на обстріли та оперативного відновлення пошкоджень.

Читайте також: Рютте попередив, що для України ця зима може стати найскладнішою з 2022 року, НАТО має робити більше

Раніше сьогодні премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд, обласні військові адміністрації та влада громад готуються до опалювального сезону в Україні. За його словами, на сьогодні понад 99% житлових будинків уже підготовлені до зими.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

В місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У РНБО очікують масованих ударів РФ з початком опалювального сезону
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україну чекає «найжорстокіша зима за часи незалежності»: як країни G7 допоможуть пережити холоди?