Сирський вніс зміни до курсу підготовки для військових

Військові Збройних сил України вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права, відповідні зміни вніс

Військові Збройних сил України вивчатимуть норми міжнародного гуманітарного права, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

У відомстві кажуть, що в «умовах триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України та на виконання взятих нашою державою міжнародних зобов’язань», головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський схвалив рішення щодо впровадження в курс підготовки для військовослужбовців обов’язкового блоку з вивчення норм міжнародного гуманітарного права (права збройних конфліктів).

За словами Генштабу, «це рішення є частиною комплексного підходу щодо забезпечення високого рівня правової культури та підготовки військовослужбовців, оскільки керівництво Збройних сил України приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного гуманітарного права у всіх аспектах військової діяльності».

«Реалізація зазначеного рішення сприятиме підвищенню рівня правової культури серед військовослужбовців та спрямоване на забезпечення їхньої готовності діяти відповідно до міжнародних стандартів», – зауважили в штабі.

Підготовка і тренування українських військових є частиною багатьох із безпекових угод, які впродовж останніх місяців Україна укладає зі своїми партнерами. Серед іншого, всі пілоти і техніки, які літатимуть і обслуговуватимуть винищувачі F-16, готуються в кількох європейських країнах та у США.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час