Арахамія повідомив, що сьогодні будуть переговори з РФ

Перший раунд відбувся 28 лютого

Сьогодні відбудеться другий раунд переговорів між делегаціями України і Росії, яка вторглася на українську територію, повідомив лідер фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія у фейсбуці.

«Починаємо через дві години. Програма мінімум – гуманітарні коридори. Далі – за обставинами», – сказав Арахамія.

Він не уточнив, у якому саме місці відбудуться переговори, але вчора заперечив, що це, мовляв, буде у Біловезькій Пущі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Як заявив раніше учасник зустрічі від РФ, помічник президента Росії Володимира Путіна Володимир Мединський, окрім припинення вогню, буде обговорюватися також питання гуманітарного коридору в Україні, де російські збройні сили продовжують атакувати міста.

В Офісі президента України раніше підтвердили, що українська делегація «на шляху» до місця проведення переговорів після того, як Мединський заявив, що українська делегація залишила Київ.

Перший раунд відбувся 28 лютого. Тоді в Офісі президента України повідомили, що українська і російська делегації, які зустрілися в районі українсько-білоруського кордону, провели перший раунд переговорів «із метою знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій».

В ОП назвали переговори важкими, але «вже без будь-яких обов’язкових ультиматумів». «Найближчим часом» має відбутися другий раунд переговорів української та російської сторін, додали в ОП.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Міноборони України розповіли, де війська Росії перейшли до оборонних дій

В офісі президента України Володимира Зеленського перед переговорами заявили, що Київ наполягатиме на негайному припинення вогню і виведенні російських військ з України.

Президент України Володимир Зеленський раніше відкинув Мінськ як можливе місце для проведення переговорів із російською стороною, нагадавши, що з Білорусі відбувався наступ російських військ на Україну.