США направлять на Близький Схід атомний підводний човен – Пентагон

Міністр оборони США Ллойд Остін дав розпорядження направити на Близький Схід атомний підводний човен USS Georgia

Міністр оборони США Ллойд Остін дав розпорядження направити на Близький Схід атомний підводний човен USS Georgia, а також «прискорити» перекидання авіаносця Abraham Lincoln, йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Пентагону.

В опублікованому документі повідомляється, що Остін провів телефонну розмову з главою Міністерства оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом. «Під час бесіди він підтвердив відданість США всім можливим крокам для захисту Ізраїлю, а також наголосив на посиленні військової присутності США на Близькому Сході на тлі ескалації напруженості в регіоні».

У Пентагоні кажуть, що Остін наказав авіаносній ударній групі USS ABRAHAM LINCOLN, яка оснащена винищувачами F-35, «прискорити свій перехід у зону відповідальності Центрального командування». При цьому авіаносець Theodore Roosevelt вже знаходиться в регіоні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Можлива війна між Іраном та Ізраїлем – найнебезпечніший момент в регіоні за останні роки

Крім того, очільник Пентагону віддав розпорядження направити до району Центрального командування підводний човен із керованими ракетами USS Georgia.

Також під час телефонної розмови, пишуть у Пентагоні, Остін та Галлант обговорили операції Ізраїлю в Газі та зусилля щодо укладання угоди про припинення вогню та звільнення заручників.

Крім цього, темою розмови стали «зусилля зі стримування агресії з боку Ірану», ліванської «Хезболли» та інших пов’язаних з Іраном угруповань по всьому регіону.

На початку липня Ізраїль та палестинське угруповання «Хамас», визнане терористичною організацією США і ЄС, повідомили, що відновили переговори через посередників щодо умов припинення вогню в Секторі Гази. Досі всі спроби укласти перемир’я провалювалися.

Ізраїль зацікавлений у звільненні заручників за умови збереження свободи дій у Газі. «Хамас» вимагає повного припинення бойових дій та виведення ізраїльських військ із цієї території.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Іран може передумати масовано атакувати Ізраїль. «Хезболла» готується до удару – медіа

Однак на Близькому Сході зросла напруженість після вбивства в Тегерані Ісмаїла Ханії, політичного лідера «Хамасу». Іран звинувачує Ізраїль у смерті Ханії й пообіцяв помститися, тим часом ліванський союзник Ірану «Хезболла» також пообіцяв помсту Ізраїлю за вбивство Ханії і свого військового командира Фуада Шукра під час ізраїльського удару в Бейруті.

Ізраїль офіційно не визнавав причетності до загибелі Ханії.

Угруповання «Хамас» 6 серпня оголосило про призначення своїм політичним лідером Ях’ї Сінвара, який очолював військове крило групи.

Після цього в Ізраїлі пообіцяли усунути нового керівника «Хамасу» – його вважають організатором нападу «Хамасу» на Ізраїль 7 жовтня минулого року, в результаті якого загинули понад 1200 людей, і яке спровокувало вторгнення Ізраїлю і війну в Секторі Гази.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Посли G7 пропустять вшанування жертв ядерного бомбардування в Нагасакі через виключення Ізраїлю з запрошених