Вірменія заморозила свою участь в ОДКБ на всіх рівнях – Пашинян

Никол Пашинян ОДКБ

Республіка Вірменія заморозила свою участь в організації Договору колективної безпеки (ОДКБ) на всіх рівнях. Країна вважає це рішення «достатнім», повідомив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Виступаючи на пресконференції у Спортивно-концертному комплексі імені Карена Демірчяна, Пашинян порушив питання про те, «що має статися, щоб Вірменія вийшла з ОДКБ».

«Можуть бути дискусії. Один може сказати, що цього достатньо, інший може сказати, що цього недостатньо, але тут треба дивитися, у кого які оціночні повноваження. Я поважаю всі точки зору, але, з іншого боку, ми ухвалили те рішення, яке ухвалили», – сказав прем’єр Вірменії.

Пашинян додав: на цей час «ми не бачимо» необхідності ухвалювати інше рішення. Однак це не означає, що країна не побачить потреби ухвалювати інше рішення в наступний момент».

Раніше Вірменія фактично вже заморозила своє членство в ОДКБ, а на початку травня Єреван заявив, що припиняє фінансування діяльності ОДКБ.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян назвав ОДКБ «союзом-бульбашкою», члени якої нічого не зробили, щоб допомогти Вірменії у війні з Азербайджаном, і навіть, як заявив прем’єр, навпаки, допомагали Баку її планувати і бажали перемоги. Пашинян допустив зміну позиції Єревана щодо ОДКБ, якщо з об’єднання вийде Білорусь або якщо Лукашенко вибачиться.

Заяви прем’єра пролунали на тлі масових протестів опозиції у Єревані. Біля будівлі парламенту Вірменії розбито наметовий табір. Учасники протестів звинувачують Пашиняна у здачі національних інтересів у зв’язку, серед іншого, з домовленостями щодо делімітації кордонів із Азербайджаном.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Понад дві третини грузинів назвали Росію «ворогом своєї країни» – опитування