Пашинян підтвердив початок переговорів Вірменії з ЄС щодо лібералізації візового режиму

Вірменський прапор у Брюсселі, фото ілюстративне

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив початок переговорів щодо перегляду візового режиму між Вірменією та Євросоюзом. Це відбулося 9 вересня на зустрічі із заступником голови Єврокомісії Маргарітісом Схінасом.

«Я радий, що у наших відносинах є відчутні зміни: розпочинаються переговори щодо лібералізації візового режиму, ухвалене рішення підтримати Республіку Вірменія Європейським фондом миру, що ми високо цінуємо», – сказав Пашинян.

Він зазначив, що у Вірменії «тривають дискусії» щодо можливості вступу країни до Євросоюзу. «Необхідно підійти до цієї теми докладно і комплексно. Тут важливо прислухатися до спостережень і порад наших партнерів із ЄС», – додав політик.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС схвалив початок переговорів із Вірменією про безвізовий режим, пропонує військову допомогу

У липні пресслужба Ради ЄС оголосила про офіційний початок переговорів із Вірменією щодо безвізу. Рішення країн-членів схвалити «діалог щодо візової лібералізації» відбувається на тлі зусиль уряду Вірменії зі зближення із Заходом і зростання напруженості у відносинах із Росією. Однак поки що отримати візу до європейських країн для громадян Вірменії є складним завданням.

У візових центрах у Єревані, де видають візи до Греції, Австрії, Литви та Хорватії, стоять величезні черги. Попри те, що такий ажіотаж спостерігається не щодня, іноді люди чекають на в’їзні документи місяцями.