ООН: у всьому світі погіршується якість прісної води

Особливо гостро проблема доступу до чистої питної води стоїть у країнах Африки, Центральної та Південно-Східної Азії. Фото ілюстративне

Стан прісної води продовжує погіршуватися у всьому світі – вважають фахівці ООН з охорони природи, які 28 серпня опублікували звіт у рамках Програми ООН з навколишнього середовища.

Оцінити масштаб проблеми складно через відсутність даних про країни, населення яких становить 3,7 мільярда людей, зазначає Міжнародне французьке радіо (RFI). На найбідніші країни припадає менше трьох відсотків загального обсягу даних про якість води.

Відсутність достатнього моніторингу веде до того, що «до 2030 року більше половини населення планети житиме в країнах, які не мають необхідних даних для ухвалення рішень щодо управління водними ресурсами», попереджає ООН.

Особливо гостро проблема доступу до чистої питної води стоїть у країнах Африки, Центральної та Південно-Східної Азії. Там відзначається зниження рівня річок, скорочення поверхні озер, зростання забруднення та погіршення управління водними ресурсами.

За даними ООН, 80% стічних вод у світі скидається у довкілля без очищення.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ООН: рівень води в Тихому океані стрімко зростає