Олімпіада-2024. Історичне досягнення українських тенісисток. Результати другого дня

Для Еліни Світоліної це треті Олімпійські ігри, вона чинна бронзова призерка

Уперше в історії одразу три українки зіграють у другому колі одиночного розряду на Олімпійських іграх. Раніше рекордним був 2008 рік, коли у другому колі грала Марія Коритцева й Альона Бондаренко – без урахування парного розряду.

Перша ракетка України з тенісу Марта Костюк 28 липня обіграла чвертьфіналістку Вімблдона-2024 – новозеландку Лулу Сун з рахунком 0:2 (2:6, 3:6).

Чинна бронзова призерка Олімпіади-2020 Еліна Світоліна за 62 хвилини розгромила японку Моюку Учудзіму – 0:2 (2:6, 1:6).

Матч Даяни Ястремської тривав понад дві години й на характері українці вдалося пробитися до наступного етапу, вирвавши перемогу у бразилійки Лаури Пігоссі. Зустріч завершилася із рахунком – 1:2 (6:3, 5:7, 0:6).

Наступною суперницею Ястремської стане колумбійка Каміла Осоріо

Ще одна представниця України – тенісистка Ангеліна Калініна – знялася з Олімпіади. Як повідомляє Суспільне Спорт, через дощ і негоду, яка була у Парижі 27 липня, у тенісистки піднялась температура.

В інших видах другого змагального дня Олімпіади-2024 Україна не змогла здобути медалі.

БІЛЬШЕ

Стрільба. Сергій Куліш не пройшов до фіналу у чоловічій кульовій стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів. Він посів 27-ме місце.

Плавання. Олександр Желтяков не пробився до фіналу на дистанції 100 метрів на спині. Українець показав другий результат у своїй групі – 54.32 с – але цього було замало, щоб потрапити до шістнадцятки найкращих.

Для Ядова це були перші Олімпійські ігри

Дзюдо. Дебютант Олімпійських ігор Богдан Ядов, який виступає у вазі до 66 кг, виграв першу сутичку проти Айбека Алулу з Кирзистану. Проте поступився в 1/8 фіналу спортсмену з Монголії – Йондонперенлею Басхуу. Це вже другий український дзюдоїст, який не зміг пробитися до чвертьфіналу – у перший день змагань також на цьому етапі програв Дільшот Халматов.

Веслувальний слалом. Єдина представниця України в цьому виді Вікторія Ус подолала дистанцію з результатом 120,76 і стала 18-ю в півфіналі. Щоб пройти до наступного етапу, треба було потрапити до дванадцятки найкращих.

Велоспорт. Яна Беломоіна, яка виступала в дисципліні кросс-кантрі на дистанції 30,8 км, була знята як колова (відстала від лідера на коло) і показала 26-й результат. Це її найгірший результат за чотири Олімпіади: у Лондоні-2012 фінішувала 13-ю, у Ріо-2016 була дев’ятою, на минулих Іграх фінішувала восьмою.

Яна Беломоіна відстала від лідера на коло і була змушена завершити свою боротьбу за нагороди

Також у другий змагальний день відбувалися і кваліфікаційні етапи.

Бадмінтон. Українська бадмінтоністка Поліна Бугрова у першому матчі групового етапу поступилася представниці Індонезії Григорії Тунджунг. Наступний матч українки заплановано на 30 липня проти Терези Швабікової з Чехії.

Спортивна гімнастика. Українка Анна Лащевська змагалася на всіх чотирьох снарядах і набрала 50.298 балів в індивідуальному багатоборстві. Найбільше балів Лащевська заробила на різновисоких брусах (13.033 бала), а найгіршим снарядом стала колода – припустилася помилки та набрала тільки 11.866. Наразі ще триває кваліфікація у п’ятому субдивізіоні, тому невідомо, чи відібралася українка в фінали.

Анна Лащевська – єдина представниця України в жіночій спортивній гімнастиці

Настільний теніс. Маргарита Песоцька в 1/32 фіналу була сильнішою за Ораван Парананг з Таїланду. Зустріч завершилася із рахунком – 4:3 (11:2, 9:11, 9:11, 11:6, 11:4, 7:11, 11:5). Наступна суперниця української тенісистки – румунка Бернадетт Шоч.

Академічне веслування. Легка парна двійка – Станіслав Ковальов та Ігор Хмара завтра, 29 липня, матимуть шанс знову поборотися за вихід до півфіналу. Українці не змогли відібратися на пряму, показавши час – 7:00.13 хвилини та четвертий результат в групі. Тепер Ковальов і Хмара виступатимуть у втішних заїздах.

Уже завтра, 29 липня, Україна має шанси на перші нагороди: Ольга Харлан, Олена Кравацька й Аліна Комащук (фехтування), Дар’я Білодід (дзюдо), Кірілл Болюх і Олексій Середа (стрибки у воду), Олександр Гудима (велоспорт) і командні змагання в спортивній гімнастиці.