Олімпіада-2024: «срібло» – у веслуванні, гарантована медаль у боротьбі. Результати 14-го дня

Людмила Лузан і Анастасія Рибачок підтвердили звання срібних призерок Олімпіади-2020

Україна виграла 150-ту нагороду на літніх Олімпійських іграх за часи незалежності. Нею стала срібна медаль каноїсток Людмили Лузан й Анастасії Рибачок на дистанції 500 метрів.

БІЛЬШЕ

Як Україна виступила в 14-й день?

Брейкінг. Україна виступила в дебютному виді спорту – брейкінгу. Уже у груповому етапі Катерина Павленко (b-girl Kate) вийшла проти іншої українки Анни Пономаренко (b-girl Stefani). Українські атлетки звели батл до нічиєї, тож Павленко пробилася до наступного етапу, а от b-girl Stefani не вистачило усього одного голосу, щоб продовжити виступи на Олімпіаді.

B-girl Kate пробилася до чвертьфіналу

У чвертьфіналі Катерина Павленко програла b-girl 671. Всі три раунди судді віддали китайській спортсменці, загальний результат за балами – 7:20.

Боротьба. Ірина Коляденко, яка виступає у ваговій категорії до 62 кг, вийшла до фіналу і гарантувала Україні нагороду. Українка стартувала з двох перемог: проти Пуревдорджийн Орхон із Монголії (8:7), Біляни Дудової з Болгарії (7:3), а в півфіналі була сильнішою за Айсулуу Тинибекову з Киргизстану (9:2). Фінал відбудеться 10 серпня, де Коляденко боротиметься з віцечемпіонкою світу Сакурою Мотокі з Японії.

Українська борчиня гарантувала нагороду

Олександр Хоцянівський (125 кг) ще має шанс на нагороду. Свою першу сутичку українець розгромно програв – 0:11 на користь Гено Петріашвілі з Грузії. Проте опонент вийшов у фінал, тож тепер Хоцянівський виступатиме у втішних сутичках. Щоб пробитися до бронзи, українець має виграти у поляка Роберта Барана, а вже потім поборотися з Гіоргі Мешвілдішвілі з Азербайджану. Для Хоцянівського це – вже третя Олімпіада, щоразу він поступався у стартових поєдинках і жодного разу не проходив до втішних сутичок.

Художня гімнастика. В особистому багатоборстві 16-річна Таїсія Онофрійчук посіла дев’яте місце. Українська представниця припустилася помилок у вправах з обручем і м’ячем, виступи були оцінені менше ніж у 31 бал. Попри те, що Таїсія змогла впоратися з емоціями й у вправах з булавами і стрічкою змогла показати вищі результати, цього не вистачило, щоб потрапити бодай у п’ятірку найкращих.

Онофрійчук посіла дев’яте місце в фіналі

У груповому багатоборстві збірна України, у складі якої Марія Височанська, Діана Баєва, Аліна Мельник, Кіра Ширикіна й Валерія Перемета, посіла третє місце у кваліфікації із результатом 68.950. Уже 10 серпня відбудуться фінали.

Стрибки у воду. Олексій Середа завершив кваліфікаційні змагання зі стрибків у воду з 10-метрової вишки з результатом 479.45 бала. І це – п’яте місце. До останнього було невідомо, чи виступатиме Середа через травму. Замість нього з початку змагань в стартових протоколах зазначався інший українець – Марк Гриценко.

Артистичне плавання. Український дует – сестри Марина і Владислава Алексіїви після першої частини змагань дуетів – технічної програми – посідають п’яте місце. Їхній виступ зі складністю у 39.600 оцінили у 260.4600 бала. Від першого місця – збірної Китаю – українки відстали на майже 17 очок, а від третього – трохи більше ніж чотири бали. Чемпіон і призери визначаться за сумою балів технічної і довільної програми. Останню – українки покажуть 10 серпня.

Український дует після технічної програми посідає п’яте місце

Сучасне п’ятиборство. Українці Владислав Чекан й Олександр Товкай не пробилися до фінальної частини. Товкай, попри те, що був лідером своєї підгрупи, втратив свої шанси на нагороди – через конкур. Кінь тричі відмовився перестрибувати через перешкоду, тож Товкай за цей етап не отримав жодного бала. А Чекан навпаки набрав максимальну кількість очок в конкурі – 300, але загалом за всі види набрав 1486 балів і посів 23-те місце. У фінал відбиралася вісімнадцятка найкращих.