Число жертв попередньої ракетної атаки в Одесі зросло до дев’яти – влада

Фото від 6 жовтня 2024 року. Пожежники ДСНС гасять пожежу, що виникла внаслідок російської атаки по Одесі.

До дев’яти зросло число загиблих унаслідок здійсненої 9 жовтня російської ракетної атаки, метою якої була припортова інфраструктура Одеси, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Сьогодні вранці у лікарні помер 48-річний чоловік. За два дні російські терористи вбили 13 цивільних людей на Одещині, більшість із яких – молодь», – написав чиновник у телеграм-каналі, рахуючи жертв обох повітряних атак.

Друга така балістикою сталася в ніч на 11 жовтня, забравши життя чотирьох людей, серед них неповнолітня дівчина.

11 жовтня 2024 року. Рятувальники евакуюють важко поранену людину після російської атаки балістичними ракетами по Одещині

«Унаслідок атаки в Одеському районі сталося руйнування двоповерхової будівлі, де жили та працювали цивільні. Під завалами опинилися люди. Рятувальники ДСНС урятували четверо людей, ще троє людей, на жаль, під уламками будівлі загинули. Серед загиблих 43-річна жінка, 22-річний хлопець та 16-річна дівчина. Ще одна жінка від отриманих травм померла в лікарні», – написав чиновник у телеграмі про російський удар 11 жовтня.

В Одеській області 11 жовтня оголошене днем жалоби.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Одеському районі четверо людей загинули внаслідок російського балістичного удару – Кіпер
  • За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) і 24 614 зазнали поранень – в організації змогли підтвердити дані про цих людей. Водночас в ООН зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.
  • Загалом, за даними ООН, з 24 лютого 2022 року внаслідок насильства, пов’язаного з конфліктом, в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. За цей період УВКПЛ також задокументувало, що внаслідок бойових дій було пошкоджено або зруйновано 1 358 навчальних закладів та 580 медичних установ.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Одещину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кулеба: за останні три місяці сили РФ здійснили майже 60 атак на порти, цивільні судна та зерносховища
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: унаслідок атаки «Шахедами» на Одещині пошкоджена багатоповерхівка – постраждало пʼятеро людей