Удар по Одесі: пожежу ліквідовано, зросла кількість постраждалих – влада

Пожежні працюють на місці російського ракетного удару, Одеса, Україна, 15 березня 2024 року, фото ілюстративне

Вогнеборці в Одесі ліквідували пожежу, яка виникла на місці ракетного удару Росії вранці 24 червня, йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

«Рятувальники ліквідували масштабну пожежу, що сталася внаслідок російської атаки. Горіли складські приміщення на площі 3000 кв. м», – кажуть у ДСНС.

Рятувальники уточнили, що до гасіння залучались понад 90 вогнеборців і близько 20 одиниць техніки, а також пожежний потяг «Укрзалізниці». Пожежники працювали під загрозою повторних обстрілів.

Відомо також, що психологи ДСНС і Нацполіції на місці надали допомогу 46 особам.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив, що у Хаджибейському районі розгорнули оперативний штаб з ліквідації наслідків атаки, він працюватиме до 19:00.

Голова ОВА Олег Кіпер зазначив, що внаслідок ракетного обстрілу вже постраждало 4 людей.

«За медичною допомогою також звернувся 48-річний чоловік, у нього поранення руки», – написав Кіпер.

Зранку 24 червня сили РФ запустили по Одеській області дві крилаті ракети «Іскандер-К», одну з них вдалось збити, йдеться в повідомленні пресслужби Повітряних сил ЗСУ. Спочатку було відомо про 3 постраждалих.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час