За добу через обстріли РФ загинув житель Харківщини, у двох областях є поранені – місцева влада

Наслідки попередніх обстрілів Куп’янського району Харківщини, ілюстраційне фото

Напередодні російські війська обстріляли керованими авіаційними бомбами Харківський і Куп’янський райони Харківщини, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 16 жовтня.

Зокрема, під обстріл потрапило село Кругляківка на Куп’янщині.

«Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено приватний будинок та господарчу споруду. Загинув 67-річний чоловік», – заявив він.

Також у Куп’янську удар російського FPV-дрона пошкодив автівку.

Читайте також: У МВА пояснили заяву Синєгубова щодо евакуації з Куп’янська і трьох громад

Російські війська протягом попередньої доби обстріляли низку населених пунктів Херсонської області, повідомляє голова області Олександр Прокудін.

Він додав, що російські військові поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, освітній заклад, адміністративну будівлю та житлові будинки. Обстріли пошкодили господарські споруди, гараж та автомобілі.

«Через російську агресію шестеро людей дістали поранення», – заявив він.

Також внаслідок російських обстрілів постраждали троє жителів Донецької області, заявив голова області Вадим Філашкін.

«За 15 жовтня росіяни поранили 3 жителів Донеччини: у Костянтинівці, Селидовому і Світлому», – написав він у своїх соцмережах.

Читайте також: РФ закидає КАБами і готує «кліщі»: чи втримають ЗСУ Часів Яр?

За даними обласної влади, російські обстріли пошкодили або зруйнували житло в Покровському, Краматорському та Бахмутському районах.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Атака російських дронів: на Київщині частково зруйнований будинок – ДСНС