П’ять нових рапортів та онлайн-навчання відтепер доступні в застосунку «Армія+» – Міноборони

«Ми розробили функціонал, у якому новобранці зможуть отримати абсолютно всі уроки, всі поради, фактично всі знання нашої війни з ворогом в одному місці» – Катерина Черногоренко

П’ять нових електронних рапортів з’явилися в застосунку «Армія+», повідомила 14 жовтня заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Серед нових електронних рапортів, які військовослужбовці можуть подати в застосунку «Армія+»:

  • рапорт на отримання довідки у «формі 5» (вона підтверджує статус проходження військової служби та використовується для всіх пільг, які надає держава);
  • рапорт на можливість виїхати за межі гарнізону;
  • рапорт на звільнення від виконання службових обов'язків за станом здоров’я;
  • рапорт на відпустку після звільнення з полону;
  • рапорт на виплати за підписання першого контракту.

«П’ять рапортів, які стосуються найрозповсюдженіших, найчастіших запитів від наших військовослужбовців. Рапорт може оформлюватися через конструктор в «Армії+» у два кліки. Командир одразу отримує повідомлення, пуш-нотифікацію про те, що цей рапорт прийшов від його особового складу, зможе затвердити або навпаки відхилити цей рапорт, але пояснюючи причину, чому цей рапорт відхилений», – зазначила Черногоренко.

«Велику частину лідерства» в запровадженні інструменту Міноборони покладає на командирів, які мають забезпечити своєму особовому складу «можливість подати електронний рапорт і отримати підтвердження, і потім збереження в електронному архіві», сказала заступниця міністра. Вона також додала, що поступово паперові рапорти будуть замінені електронними.

«Протягом декількох місяців після того, як наші військові повністю звикнуть до електронних рапортів, це вже стане невід’ємною частиною життя, ми будемо відсікати паперову форму», – сказала Черногоренко.

Також Міноборони запустило комплексне онлайн-навчання з військової справи в застосунку Армія+. Курс складається із трьох модулів. Це загальна підготовка, побут у бойових умовах і безпілотні системи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На порталі «Дія» запустили рекрутинг до підрозділів БПЛА без мобілізації через ТЦК – Федоров

«Ми знаємо, що сьогодні армія отримує багато новобранців, які стають на захист нашої держави. І ми розробили функціонал, у якому новобранці зможуть отримати абсолютно всі уроки, всі поради, фактично всі знання нашої війни з ворогом в одному місці, в два кліки, в одному застосунку, дуже доступно, на будь-якій лінії нашого фронту», – пояснила заступниця міністра оборони.

Доступ до навчання матимуть авторизовані в застосунку військовослужбовці. Надалі Міноборони планує запускати нові курси кожного місяця.

За словами Катерини Черногоренко, проходження онлайн-навчання має сприяти просуванню військових по службі.

«Всі курси, які військовослужбовець проходить дистанційно, мають обов’язково бути враховані в його зростанні по військовій службі, це дуже важливо, це основна цінність, яку ми будемо нести нашим військовим», – додала посадовиця.

За даними заступниці міністра оборони, нині в застосунку «Армія+» авторизувалися 340 тисяч військовослужбовців.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Модель цифрової реформи ВЛК напрацьована і надана уряду – заступниця міністра оборони