Німеччина посилює контроль на всіх кордонах з 16 вересня

Будуть встановлені мобільні і стаціонарні поліцейські пости

Уряд Німеччини оголосив про плани посилити контроль на всіх сухопутних кордонах країни, намагаючись подолати нелегальну міграцію. Заходи почнуть діяти 16 вересня.

Згідно з заявою відомства, контроль на кордонах із Францією, Люксембургом, Нідерландами, Бельгією і Данією запроваджується на пів року. Будуть встановлені мобільні і стаціонарні поліцейські пости.

Міністерство нагадує, що на кордонах з Польщею, Чехією, Австрією і Швейцарією перевірки, які допускають відмову у в’їзді до Німеччини, вже діють з жовтня минулого року.

«Ми зміцнюємо внутрішню безпеку і продовжуємо нашу жорстку лінію проти нелегальної міграції», – заявила міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

МВС стверджує, що контроль на кордонах забезпечить захист, зокрема, від прихильників ісламістських угруповань.

Берлін повідомив Єврокомісію про контроль на кордонах.

Наприкінці серпня у Золінгені, в Німеччині, громадянин Сирії, який раніше просив про притулок, атакував з ножем відвідувачів міського фестивалю. Загинули троє людей. Після цього влада Німеччини заявила про необхідність посилити закони, а також скоротити нелегальну міграцію.

У червні внутрішня розвідка Німеччини заявила, що загроза терористичних атак ісламістів у країні є значно вищою порівняно з попередніми роками.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перший тріумф проросійської «Альтернативи для Німеччини» на місцевих виборах. Чому варто непокоїтися Україні й Європі