Rheinmetall та Leonardo спільно запускають нову компанію з виробництва танків

Кожен партнер матиме 50% акцій нової компанії, штаб-квартира якої базуватиметься в Римі

Німецький виробник озброєнь Rheinmetall та італійський оборонний підрядник Leonardo спільно запускають нову компанію з виробництва бойових танків, оголосили фірми.

Кожен партнер матиме 50% акцій нової компанії, штаб-квартира якої базуватиметься в Римі, яка, як очікується, отримає схвалення регуляторних органів до 2025 року.

Основною метою спільного підприємства є промислова розробка та подальший маркетинг нового італійського основного бойового танка і нової платформи Lynx для броньованої піхотної бойової системи (AICS). Також планується розробка та виробництво інших транспортних засобів, таких як евакуаційні, інженерні та мостоукладальні машини. Обидва партнери також очікують, що їхні спільні продукти продаватимуться на міжнародних ринках.

«Ми створюємо нового важковаговика в європейському танкобудуванні. Ми орієнтуємося в першу чергу на італійський ринок, але ми також будемо орієнтуватися на інші країни-партнери, які потребують модернізації своїх бойових систем у майбутньому», – сказав гендиректор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Штаб-квартира нового виробника танків буде розташована в Римі, а виробничий центр – у північноіталійському портовому місті Ла-Спеція, де у Leonardo вже є завод.

Загалом 60% робіт виконуватиметься в Італії. Це стосується, зокрема, остаточного складання, тестування, діяльності з доставки та логістичної підтримки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому Україні і Заходу не вдається подолати боєприпасний голод? Пояснює британський аналітик Сем Кренні-Еванс