Влада: армія РФ увечері обстріляла Нікополь: загинула жінка, двоє поранених

Наслідки атаки сил РФ по Нікополю

Увечері 29 вересня війська РФ обстріляли Нікополь з артилерії, в результаті чого загинула жінка, двоє людей поранені, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Понад 10 атак за день пережила Нікопольщина. Ворог бив по тамтешніх населених пунктах з важкої артилерії. Цілив і дронами-камікадзе. У Нікополі під час вечірнього обстрілу росіяни вбили 80-річну жінку. Постраждав і чоловік. Його госпіталізували», – йдеться у дописі.

За словами Лисака, територію ще обстежують.

«Серед пошкодженого на зараз – багатоповерхівка. Побиті трактор та авто у Марганецькій громаді», – розповів керівник адміністрації.

Крім того, за даними голови ОВА, «чималі руйнування внаслідок обстрілів і у Покровській громаді».

«Там артснарядами росіян понівечені 3 оселі місцевих і стільки ж господарських споруд. Зачепило гараж, машину, мопед, паркани, лінії електропередач. Гучно було також у Мирівській громаді», – зазначив Лисак.

Згодом начальник ОВА поінформував, що «ворог знову вдарив по Нікополю».

«Ворог не вгамовується. Знову випустив по Нікополю понад пів десятка артснарядів. Через це постраждала 69-річна жінка. У неї акубаротравма та осколкове поранення», – йдеться у дописі.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час