Нідерланди оголосили про додатковий Patriot для України і 2 млн євро на розслідування злочинів військових РФ

Пускова установка комплексу ППО Patriot, фото ілюстративне

Міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп у Києві повідомили, що разом із партнерами нададуть Україні додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони. Про це, як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, члени нового уряду Нідерландів оголосили на спільному брифінгу з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

«Ми сьогодні обговорили, як ця ініціатива буде реалізована і очікувані терміни доставки цього комплексу до України», – сказав Дмитро Кулеба.

Він також додав, що Нідерланди нещодавно ухвалили рішення про закупівлю зброї у українських виробників.

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп розповів, що його країна виділить 2 мільйони євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл.

«Також ми плануємо передати Україні криміналістичну лабораторію. Щоб ближче до лінії фронту у вас були судово-експертні можливості, щоб забезпечити справедливість для родин усіх українців, чиї тіла повертають із фронту», – розповів міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп.

Він додав також, що Нідерланди допомагатимуть повернути дітей, який викрала Росія.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ми запланували зустріч»: Зеленський поговорив із новим прем’єром Нідерландів

Це вперше після призначення нового уряду міністри закордонних справ та оборони Нідерландів здійснили закордонний візит. Каспаро Вельдкамп кілька разів наголосив у своїй заяві, що цей візит має на меті показати незмінну підтримку України Нідерландами.