НАЗК: Верховний Суд визнав законним припинення фінансування партії «Голосу»

Рішення суду наразі немає в публічному доступі, партія «Голос» його не коментувала

Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав правомірним припинення фінансування політичної партії «Голос», заявило Національне агентство із питань запобігання корупції 11 жовтня.

За повідомленням, суд сьогодні виніс постанову, якою погодився із рішенням НАЗК щодо припинення державного фінансування політичної сили.

«Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає. Це означає, що політична партія у цьому скликанні більше не отримає коштів державного фінансування на здійснення статутної діяльності», – заявляє агентство.

Читайте також: «Схеми»: Депутатка Розенблат не задекларувала майна та доходів у Дубаї на 1 мільйон доларів

Рішення суду наразі немає в публічному доступі, партія «Голос» його не коментувала.

Як передає проєкт «Чесно», одним із аргументів «Голосу» під час засідання касації було те, що партія не вчинила повторюваного порушення в трактуванні Кодексу України про адміністративні правопорушення. Представники ж НАЗК зазначали, що поняття повторюваності визначене у законі про політичні партії.

У червні 2024 року НАЗК заявило, що виявило низку порушень у звітах політичної партії «Голос» про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру за III – IV квартали 2020 року. За оцінкою агентства, це є підставою для припинення державного фінансування статутної діяльності партії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Викривач корупції вперше в Україні отримав винагороду – НАЗК