Politico: сім країн НАТО «не поспішають» запросити Україну приєднатися до альянсу

Зокрема, Угорщина та Словаччина чинять опір такому рішенню

Німеччина та США не поспішають запросити Україну приєднатися до НАТО. Але також в альянсі є країни, які виступають проти такого рішення, пише видання Politico з посилання на чотирьох офіційних осіб і дипломатів США та НАТО.

Зокрема, Угорщина та Словаччина чинять опір такому рішенню, оскільки їхні лідери загалом дотримуються прокремлівської лінії, зазначають журналісти.

Але є й інші країни, які не хочуть швидко діяти на прохання Києва.

«Такі країни, як Бельгія, Словенія чи Іспанія, ховаються за США та Німеччиною. Вони не хочуть (запрошення України до НАТО – ред.», – сказав один із представників НАТО. Другий чиновник сказав, що країни «підтримують це абстрактно, але як тільки це наблизиться до реалізації», вони почнуть заперечувати цю ідею більш публічно.

Однак офіційні особи, які розмовляли з Politico, намагалися підкреслити, що ні США, ні Німеччина не виключають можливого вступу України до альянсу.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. Першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Перед цим Зеленський представив цей план у Британії, Франції, Німеччині та Італії, а у вересні – США.

18 жовтня під час інтерв’ю українським журналістам Володимир Зеленський заявив, що Україна в питанні вступу до НАТО із США вже стала ближчою, але у Німеччини залишається скепсис.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: скепсис щодо України в НАТО залишився в Німеччини, із США ситуація стала кращою