У МЗС розкритикували слова Джареда Лето про війну РФ в Україні

Американський співак і актор Джаред Лето під час виступу гурту в Сербії, що відбувся 11 жовтня, анонсував концерти у Росії, «коли всі ці проблеми закінчаться»

У Міністерстві закордонних справ України назвали образою для тих, хто жертвує життям заради свободи, слова американського актора, фронтмена гурту Thirty Seconds to Mars Джареда Лето про війну Росії проти України.

«Відчуття російської енергії» Джареда Лето і його бажання виступати в Росії є образою для тих, хто жертвує життям заради захисту свободи. Не може бути ніякого умиротворення Росії, коли вона продовжує намагатися вирішити «проблему» самого існування України», – йдеться в повідомленні МЗС України в соціальній мережі Х.

Американський співак і актор Джаред Лето під час виступу гурту в Сербії, що відбувся 11 жовтня, анонсував концерти у Росії, «коли всі ці проблеми закінчаться».

На кадрах, що ширяться в мережі, співак питає, чи багато прийшло на концерт людей із Росії. У відповідь на вигуки натовпу Лето каже: «ми сумували за вами» і додає, що «одного дня, коли всі ці проблеми закінчаться, ми приїдемо до вас на батьківщину. Ми повернемось до Сербії, поїдемо до Санкт-Петербурга, Москви, заїдемо в Київ, будемо гуляти і тусуватися з усіма».

Слова співака розкритикували, зокрема, українці. А під останнім постом Джареда Лето в Instagram люди нагадують, що в Україні не «абстрактні проблеми», а повномасштабне російське вторгнення.

Раніше Джаред Лето висловлював підтримку українцям. Він писав, що його «серце розривається» від того, що відбувається в Україні «в цей хаотичний і руйнівний час».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час