МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю

Громадянам України, які перебувають на території Ізраїлю, МЗС рекомендує уникати місць масового скупчення людей

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю «у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації в близькосхідному регіоні».

«Громадянам України, які перебувають на території Ізраїлю, МЗС рекомендує уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації та завжди мати при собі документи, які посвідчують особу», – ідеться в повідомленні.

Під час перебування в Ізраїлі громадянам України також рекомендовано утриматися від поїздок до територій:

  • що межують з ліванським та сирійським кордоном;
  • що межують із Сектором Гази;
  • Західного берегу річки Йордан.

Раніше 2 серпня з аналогічним попередженням МЗС виступило щодо поїздок громадян України на територію Лівану.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: CША очікують атаки Ірану на Ізраїль через вбивство Ханії – ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь за вбивство політичного лідера «Хамасу» Ісмаїла Ханії в Тегерані, повідомили Axios троє офіційних осіб США. Двоє американських чиновників заявили, що іранцям і їхнім довіреним особам може знадобитися кілька днів, щоб скоординувати та підготувати атаку на Ізраїль.

У квітні Іран у відповідь на удар по іранському консульстві в сирійській столиці Дамаску завдав удару по Ізраїлю, використавши 170 дронів і 130 переважно балістичних ракет. За повідомленням ізраїльської сторони, 99 відсотків з них було перехоплено протиповітряною обороною. За даними міжнародних ЗМІ, значна частина дронів та ракет були перехоплені ще на підльоті до Ізраїлю і допомагали в цьому США, Британія, Франція та Йорданія.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лідер «Хамасу» Ханія був убитий за допомогою вибухового пристрою – CNN