Молдова: Санду викликала Стояногло на дебати

До другого туру вийшли чинна президентка Молдови Мая Санду (л) і висуванець Партії соціалістів Олександр Стояногло

Президентка Молдови і кандидатка на новий термін на посаді Мая Санду запросила на передвиборчі дебати Олександра Стояногло, який посів у першому турі друге місце. Про це вона заявила на брифінгу 21 жовтня, інформує молдовська служба Радіо Свобода.

«Звертаюся до свого опонента. Я поважаю голоси тих, хто вам довірився. Цього тижня ми повинні провести серйозні дебати щодо того, яким ми бачимо майбутнє Молдови, куди ми хочемо рухатися. Нехай громадяни почують нас і ухвалять рішення. Моя команда зв’яжеться з вашою командою, щоб обговорити, як ми організуємо ці дебати», – заявила Санду.

Стояногло поки що не відповів на пропозицію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Непереконливе «За» членство Молдови в ЄС ставить президентку Санду в скрутне становище

20 жовтня в Молдові відбулися вибори президента та конституційний референдум щодо вступу до ЄС. Центральна виборча комісія встигла опрацювати 99,50% протоколів, жодний із 11 кандидатів не набрав більш як 50% голосів.

За останніми даними, за Маю Санду проголосували 42,33% виборців. Її суперник, кандидат від Партії соціалістів Олександр Стояногло набрав 26,05%. На третьому місці – кандидат від «Нашої партії» Ренато Усатий (13,77%). Інші кандидати набрали менш як 6% голосів.

Серед тих, хто взяв участь у референдумі, 49,58% проголосували проти внесення європейських прагнень до Конституції, а 50,42% – за.

Другий тур виборів президента Молдови має відбутися 3 листопада.