Міноборони: підозрюваним у зґвалтуванні відмовили в мобілізації, у ТЦК призначать перевірку

Для з’ясування обставин справи відомство направляє Головну інспекцію Міноборони для «детальної перевірки» діяльності Обухівського ТЦК та СП

Міністерство оборони 23 жовтня прокоментувало ситуацію в Обухівському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, через який намагалися мобілізуватися підозрювані в справі про зґвалтування неповнолітньої дівчинки.

«Підозрюваним у скоєнні цього тяжкого злочину було відмовлено у мобілізації до Збройних сил України. Незважаючи на їхні звернення до Обухівського ТЦК та СП для проходження військової служби за контрактом, їм було відмовлено через наявність інформації про їхню можливу причетність до кримінального правопорушення», – заявила пресслужба відомства.

Міністерство додає, що для з’ясування обставин справи направляє Головну інспекцію Міноборони для «детальної перевірки» діяльності Обухівського ТЦК та СП.

Читайте також: У приміщенні ТЦК на Полтавщині виявили чоловіка з ознаками самогубства

Напередодні юридична компанія «Міллер», яка захищає інтереси потерпілої у справі про зґвалтування, повідомила, що підозрювані у справі, яким у березні цього року виповнилося 18 років, вирішили мобілізуватися перед завершенням судового розгляду та початком дебатів. Адвокати звернули увагу, що фігуранти справи, які живуть на Закарпатті, поїхали на Київщину і спробували мобілізуватися через Обухівський ТЦК.

У компанії також звернули увагу на те, що через цей же центр комплектування намагалися мобілізуватися поліцейські, обвинуваченні у справі про катування затриманої в Кагарлику.

У серпні 2023 року Закарпатський апеляційний суд скасував вирок у справі про зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті, яке сталося 2021 року. Попередній вирок передбачав умовне ув’язнення для трьох на той момент неповнолітніх обвинувачених.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сухопутні війська ЗСУ нагадують про можливу відповідальність за неправдиві висловлювання про мобілізацію