Міноборони: понад 210 тисяч жінок оновили дані через «Резерв+»

Загалом через застосунок оновили свої дані понад 1,5 мільйона громадян України, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко

Понад 1,5 мільйона громадян України оновили свої дані через мобільний застосунок «Резерв+», згідно з новими нормами мобілізації в Україні, які набули чинності з 18 травня, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

«Водночас через ЦНАП – понад 233 000 унікальних оновлень, а через ТЦК та СП – 208 000», – цитує Черногоренко пресслужба Міноборони.

Також, за даними відомства, вже понад 210 тисяч військовозобов’язаних жінок оновили дані через «Резерв+».

Черногоренко у фейсбуці зазначила, що понад 22 тисячі громадян оновили свої дані за кордоном. «Окрім України, найчастіше оновлюють дані у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді і Сполучених Штатах Америки», – додала вона.

У травні в Міноборони заявили, що поки не планують розсилати повістки через мобільний застосунок «Резерв+».

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міноборони: 710 тисяч громадян зняті з безпідставного «розшуку» через застосунок «Резерв+»